Running

Segons la Diputació de Barcelona, hi ha 1.625 kilòmetres de camins que podrien ser itineraris esportius. Foto: Arxiu

Fins fa no tan pocs anys, veure persones pel carrer o per l’espai natural practicant esport no era una cosa comuna. Ara, en canvi, és ben normal trobar-se gent corrent o anant en bici per les ciutats o per les zones verdes que les envolten. De fet, segons apunten des de la Diputació de Barcelona, s’ha consolidat la pràctica esportiva als “espais oberts” i, per això, des de fa anys aquesta mateixa administració treballa per “posar a disposició de la població itineraris a prop per fer activitat física i esport de manera regular”.

Són els anomenats itineraris esportius, i des del 2015 la Diputació mira d’identificar-los. Ara, però, l’organisme ha fet un pas més i ja està a punt de poder presentar el mapa d’aquests itineraris públicament.

Això és el que es desprèn d’una iniciativa presentada el passat 15 de juliol mitjançant la qual es vol començar a estudiar els 1.625 kilòmetres de la demarcació de Barcelona que potencialment poden servir per fer esport. D’aquesta manera, s’invertiran quasi 250.000 euros per comprovar si els itineraris esportius identificats en una primera fase poden convertir-se en camins adequats per a la pràctica esportiva.

Per això, s’analitzarà el medi natural i urbà i es comprovarà si són aptes per a “ús esportiu” i es mirarà en quin “estat de conservació i manteniment” es troben. D’altra banda, s’impulsarà “la millora, condicionament i senyalització del medi natural i urbà adaptat a l’esport facilitant nous ajuts econòmics als ens locals”.

Així, en aquesta fase s’identificaran les cotes, les amplades, els pendents, els punts d’accés de la població als itineraris, els passos d’aigua, els serveis amb què compten, les característiques de l’entorn o el nivell de cotxes que hi passen.