Manifestacio ANC

L’ANC preveu que la manifestació de l’Onze de Setembre reuneixi almenys 100.000 persones. Foto: ACN

Catalunya celebra aquest dissabte una nova Diada i Barcelona és una vegada més el punt de trobada de mobilització de l’independentisme. L’Assemblea Nacional Catalana ha preparat una manifestació per aquest 11 de setembre, sota el lema “lluita i independència”, per “empoderar el poble” i transmetre que “la independència és possible i més necessària que mai”. Així ho anunciava la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, remarcant la necessitat d'”activar el front ciutadà i popular per pressionar l’institucional”.

El recorregut de la manifestació començarà a les 17:14 hores a la plaça Urquinaona, baixarà per Via Laietana, girarà per Passeig d’Isabel II i arribarà a l’estació de França, a les portes del parc de la Ciutadella, on es faran els parlaments, en els quals s’ha descartat la participació dels partits polítics o dels líders indultats. Paluzie recordava que aquests últims “no organitzen la manifestació”.

Les entitats convocants de la manifestació, l’ANC, Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), han demanat que els manifestants es concentrin en diferents zones, que es poden consultar al web de l’ANC, sense que calgui inscriure’s prèviament. S’han establert una desena de punts perquè la ciutadania s’hi ubiqui per iniciar la marxa en funció del barri barceloní o comarca. La intenció de l’ANC és evitar que es produeixin aglomeracions amb els manifestants al mateix punt.

L’ANC preveu reunir almenys 100.000 persones

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana ha explicat aquest dijous que preveuen que la manifestació independentista compti amb, com a mínim, 100.000 persones. En roda de premsa, Paluzie ha defensat que, amb el canvi d’ubicació de l’escenari de l’acte polític, esperen poder reunir més gent i passar d’una manifestació amb una participació de “cinc dígits a una de sis”.

Paluzie ha explicat que al voltant de 535 voluntaris estaran a càrrec de l’organització, amb 27 parades informatives dins els 1,3 quilòmetres de recorregut. Tenen comptabilitzats que hi ha un centenar d’autocars que arribaran a Barcelona des de diferents punts, una xifra per sota que d’altres anys perquè molta gent “prefereix assistir-hi” en cotxe privat.

A conseqüència de la pandèmia i per evitar la propagació de la covid-19, han recomanat que tothom porti sempre posada la mascareta, mantenir la distància de seguretat i evitar el contacte directe. També que la ciutadania segueixi les indicacions dels voluntaris per fer una sortida “ordenada” i “esglaonada”.

Si bé els convocants han reconegut que la pandèmia pot complicar assolir grans xifres de participació, com passa amb moltes de les activitats culturals que s’impulsen últimament, esperen que la manifestació de la Diada sigui una les marxes amb més seguiment d’Europa en pandèmia i la més seguida de l’independentisme dels últims temps.