Festa Major Esquerra Eixample 2020

Un moment de la Festa Major de l’any passat. Foto: Twitter (@AVVEsqEixample)

L’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample ho ha tornat a fer. Amb la participació d’una vuitantena d’entitats, ha organitzat una Festa Major que durarà deu dies, de l’1 al 10 d’octubre, i que comptarà amb un programa molt ampli, amb prop de noranta actes en total. Totes les activitats tindran l’aforament limitat i caldrà inscripció per assistir-hi.

L’inici de la festa el marcarà el pregó d’aquest divendres als jardins Rosa Deulofeu, a càrrec del Màgic Andreu. El popular mag, molt vinculat al barri, assegura que li va “encantar” que li proposessin ser el pregoner i que té moltes ganes que arribi el moment. Avança que no hi faltarà l’humor i recorda que l’endemà, dissabte, oferirà el seu espectacle de màgia també en el marc de la festa. El Màgic Andreu convida tots els veïns a participar d’una festa que considera “molt treballada” –“hi ha activitats pràcticament a cada hora!”, diu– i apel·la a la capacitat del barri de superar situacions difícils com la pandèmia amb bon humor. “Hem resistit a moltes coses i sempre ens n’hem sortit amb alegria”, afirma.

Cultura, comerç, oci…

Les propostes del programa de la Festa Major són tan variades com les entitats que les organitzen. Per exemple, els centres cívics del barri (Urgell i Casa Golferichs) oferiran xerrades, concerts i visites, entre d’altres, mentre que les colles de cultura popular tornaran a la càrrega amb castells, correfocs i una cercavila estàtica.

El comerç tampoc es quedarà enrere: tant l’eix comercial Nou Eixample com la Xarxa de Comerç Divers faran mostres i fires durant els dies de celebració, i el Mercat del Ninot acollirà diverses activitats.

Reivindicar Urgell 176

Aquesta festa també serà el moment de reprendre la reivindicació d’Urgell 176 que l’Ateneu en Construcció va començar la primavera passada. L’entitat impulsora de la Plataforma Salvem la Unió Cooperatista Barcelonesa ha preparat una exposició mòbil per repassar “la memòria obrera i cooperativa del barri” i, sobretot, per explicar la història de l’edifici de la parròquia de Sant Isidor, que durant els anys 30 va ser la seu de la Unió Cooperatista Barcelonesa i que actualment és el punt de trobada d’entitats com l’Esplai Sant Isidor. El mes de març, l’Arquebisbat de Barcelona va cedir aquesta església a l’Hospital Clínic per fer-hi un centre de recerca sanitària, i l’Ateneu en Construcció alerta que això suposarà el seu enderroc.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram