Institut El Palau

L’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. Foto: Arxiu

Han hagut de passar quatre anys, però, per fi, Ciutadans ha rectificat i ha admès que a l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca no hi va haver adoctrinament després de l’1-O. Arran de la tardor de 2017, el partit taronja, aleshores amb Albert Rivera al capdavant, va assenyalar públicament nou professors d’aquest centre i els va acusar d’adoctrinar els alumnes i de perseguir els fills de guàrdies civils que estudiaven a l’institut. Ara, però, el portaveu santandreuenc de Cs, Xavier Pla, ha reconegut que no hi va haver “adoctrinament com a tal” i que tot va ser un “malentès”, tal com ha dit en una entrevista a La Barca Producció TV.

Un “malentès” que va acabar amb nou docents denunciats per la Fiscalia per delictes d’odi i exposats amb noms, cognoms i fotografies per part d’alguns mitjans i partits. De fet, la majoria dels mestres investigats van marxar del centre. En la mateixa entrevista, Pla assegura que el “problema” es va “magnificar”, però que es va solucionar “arribant a una entesa” amb les dues parts, cosa que nega Josep Lluís de Alcázar, exprofessor d’El Palau i portaveu dels docents encausats. “Ja podria haver fet aquestes declaracions quatre anys abans”, ha dit el docent a TV3 sobre les paraules de Pla, que ja formava part del consistori el 2017. Per acabar-ho d’adobar, en aquell moment la cartera d’Educació ja era a mans de Cs.

De Alcázar també ha lamentat que, malgrat que el cas es va arxivar, la reputació dels professors ha quedat malmesa perquè les acusacions i difamacions que es van fer contra ells continuen estant a un clic: “Qualsevol persona pot buscar informació sobre un dels professors i pot trobar imatges i acusacions gravíssimes”.