Pilar Díaz Línia

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, en una imatge d’arxiu. Foto: Joanna Chichelnitzky

L’àrea metropolitana barcelonina entesa en sentit estricte, però també la regió metropolitana en sentit ampli, és una realitat menystinguda informativament com a entitat geogràfica, política i social, i el diari metropolità Línia vol fer-la visible, a més d’enfortir el sentiment de pertinença a aquesta comunitat.

És per això que, sumant esforços amb Espai Línia, el diari del Grup Comunicació 21 impulsa un cicle de conferències que, amb el títol de La ciutat metropolitana: progrés i futur, pretén ser un espai per a la conversa metropolitana serena i responsable. Un marc de diàleg constant i constructiu que contribueixi a combatre l’excepcionalitat que suposa l’abandonament informatiu d’una realitat tangible com la metròpoli barcelonina.

És en aquest context que s’emmarca la conversa amb l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, que tindrà lloc el pròxim dimecres 30 de novembre a les 18:00h a Espai Línia (carrer Girona 52, Barcelona). L’entrada és lliure i oberta a qualsevol persona que estigui interessada en el debat metropolità, i hi haurà torn de preguntes al final. La conferència serà en format conversa amb un periodista del diari Línia i versarà sobre els grans reptes que afronta l’àrea metropolitana, vistos, en aquest cas, des de la identitat local d’Esplugues, però amb el prisma global del territori.

El cicle de conferències arrencarà amb l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, el pròxim dimarts 22 de novembre a les 18:30h i, després de Pilar Díaz, continuarà amb l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i el del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler.

Un espai obert a tothom

Espai Línia és el primer centre de comunicació de proximitat. El local, de 368 metres quadrats, està obert a tothom. A més d’exposicions de gran format, acull conferències i debats, i posa a disposició d’entitats i d’organitzacions, gratuïtament, una sala de conferències perfectament equipada.