Protesta contra el masclisme

Amb la fi del toc de queda, els feminicidis han augmentat. Foto: Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere

El darrer mes, l’augment d’assassinats de dones a mans d’homes a l’estat espanyol, coincidint amb el final del toc de queda, ha fet reaccionar el moviment feminista. L’última víctima, diumenge passat, va ser una dona de 58 anys a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón.

És per aquest motiu que ahir la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere es va manifestar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona a les set de la tarda sota el lema “Alerta feminicida!”.

L’organització va explicar que la concentració estava motivada per “l’allau de feminicidis” i va afegir que “ens mobilitzem pel dret a la vida i la llibertat”. Durant la concentració es van sentir proclames com “si ens toquen a una, responem totes” i es va recordar tots els noms de les últimes dones mortes aquest any i l’edat que tenien quan van ser assassinades.

Així mateix, la plataforma va exigir justícia i “més recursos per a les dones que han viscut violència masclista”. Val a dir que alguns dels assassins eren exparelles de les dones i tenien una ordre d’aïllament judicial que no va suposar cap mena de fre per cometre el feminicidi.

La concentració també va comptar amb el col·lectiu de dones migrades, Mujeres Pa’lante, que va reclamar que la lluita feminista incorpori la perspectiva antiracista.