Jaume Collboni

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha reunit amb la Taula Operativa del Mobile World Congress. Foto: Aina Martí/ACN

“Es farà i serà un èxit”. Aquestes han estat les paraules del primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, en referència al Mobile World Congrés (MWC).

Després de la celebració de la Taula Operativa del MWC, el líder del PSC a la capital catalana ha descartat que l’esdeveniment que s’ha de celebrar entre els dies 28 de febrer i 3 de març pugui ajornar-se per la situació de pandèmia.

“Anem endavant amb aquesta edició, que ha de ser la de la recuperació i la de la tornada a la normalitat”, ha dit Collboni, que no ha volgut detallar si hi ha un pla B per a la fira de telefonia mòbil per no “contribuir més a les especulacions”. Per demostrar la “confiança” en l’edició del MWC del 2022, el socialista ha destacat que ja hi ha 10.000 reserves als hotels barcelonins coincidint amb el congrés, 10 vegades més que l’any passat, quan la fira es va fer en format reduït i a l’estiu.

Optimisme tot i les baixes

Collboni ha afirmat que la llista de ponents presencials ja s’eleva a 400 persones i que ja hi ha tres vegades més superfície contractada que el 2021. Tot plegat en un moment en el qual alguns dels grans noms de la indústria, com Sony, han anunciat que no participaran en el congrés, i quan la fira audiovisual més gran del món, l’ISE, ha decidit ajornar la seva edició del febrer al maig pels alts índexs de contagi.

En referència a la baixa de Sony, el socialista ha explicat que no hi ha més previsions “de cap anunci d’aquesta mena” i ha tret pit del gran nombre d’empreses de telecomunicacions de primer nivell que han confirmat la seva assistència.

A més, ha recalcat que Barcelona “està preparada” per acollir els 1.500 expositors de 150 països i els 400 ponents presencials confirmats.