Ada Colau

Colau ha parlat sobre Collboni en una entrevista de ràdio. Foto: Alex Recolons/ACN

Ahir a primera hora, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no podia imaginar-se que el seu primer tinent d’alcaldia renunciaria al càrrec per centrar-se en la campanya electoral. Almenys això és el que ha afirmat Colau en un programa de ràdio quan li han preguntat sobre la marxa de Jaume Collboni per preparar-se de cara a les eleccions del maig.

El socialista ho va anunciar en una roda de premsa, on va assenyalar que necessitava “tota la llibertat i temps per construir la candidatura per ser alcalde”. L’alcaldessa, que encara no havia valorat el moviment polític, ha parlat per primera vegada sobre el fet en una entrevista a la SER.

Colau ha reconegut la seva “perplexitat” per la decisió de Collboni i ho ha atribuït a “nerviosisme preelectoral” per les enquestes. De la mateixa manera s’expressava Jordi Martí Grau, dels comuns, ahir, en el que sembla la línia discursiva marcada per la formació.

Així mateix, Colau també ha criticat que el socialista l’avisés per missatge de WhatsApp d’aquesta decisió “cinc minuts abans” que es fes públic als mitjans. Ha explicat que tenia una trucada que no va poder atendre i que poc després va rebre un missatge curt. Un cop anunciada la decisió de Collboni, Colau ha descartat fer una reorganització del cartipàs municipal per a poc més de tres mesos, si no que es farà una delegació de funcions en Laia Bonet.

D’altra banda, Colau ha afirmat que seria “estrany” que ara Collboni fes veure que no té res a veure amb la feina feta conjuntament al govern municipal. En aquest sentit, ha dit que no acaba d’entendre si el que pretén el socialista és apropar-se més a Xavier Trias per aturar els canvis que han estat fent junts. “Això no em queda clar i s’haurà d’explicar”, ha valorat.