Beagle

El Consell de l’Advocacia Catalana exigeix l’alliberament dels 32 gossos i demana a la universitat que garanteixi els drets dels animals. Foto: Pexels

Més de 200.000 persones han firmat a la plataforma Change.org per evitar que sacrifiquin 32 cadells de la raça beagle, que han format part d’un experiment impulsat per la Universitat de Barcelona. En la mateixa línia, el Consell de l’Advocacia Catalana ha instat aquest passat dijous la UB a rescindir el contracte que la Fundació Parc Científic de Barcelona, depenent de la universitat, ha adjudicat a Vivotecnia per a l’experiment amb els gossos. La corporació ha indicat que l’empresa està sent investigada judicialment arran de suposades pràctiques de maltractament animal comeses en els seus laboratoris.

Davant d’aquests “antecedents”, el Consell exigeix l’alliberament dels cadells com a mesura cautelar i demana que, un cop rescindit el contracte, es posin en adopció. Així mateix, reclama a la UB i als organismes que en depenen que es comprometin a implantar mètodes alternatius a l’experimentació animal.

La petició de Colau

La reclamació arriba dies després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demanés per carta a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que evités el sacrifici dels cadells en l’experiment científic. “Tots recordem les imatges horribles del maltractament animal que aquesta empresa va provocar a Madrid”, va remarcar Colau a les xarxes socials.

La UB es pronuncia

Per la seva banda, la UB va informar aquest passat dimarts en un comunicat que no hi ha prevista “cap actuació en els termes anunciats pels mitjans”, però no va concretar quines informacions nega, com si s’acabaran sacrificant els cadells. La UB va indicar que l’entitat no ha començat la fase d’experimentació, sinó que té previst fer-ho al març, i que ara elabora el protocol de treball, amb la “consegüent avaluació i validació”. Segons la UB, la contractació de Vivotecnia compleix “tots els requisits legals”.