Barcelona

Barcelona vol que el turisme es reparteixi millor per tota la ciutat. Foto: ACN

Barcelona tirarà endavant 20 iniciatives per impulsar la recuperació econòmica a través d’un turisme sostenible i descentralitzat. Els projectes es duran a terme entre el 2023 i el 2025 gràcies als 40,8 milions d’euros que la ciutat rebrà dels fons europeus Next Generation.

Les actuacions previstes tenen l’objectiu d’oferir una activitat turística sostenible que potencií la desconcentració territorial reforçant la imatge de zones de la ciutat que no són cèntriques. A més, es vol fomentar la mobilitat turística sostenible i potenciar la seva digitalització.

“Barcelona opta a 310 milions d’euros”

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat la importància de rebre aquesta quantitat de diners que permetrà dur a terme “projectes tangibles, transformadors i que ajuden a la transformació del model turístic de qualitat i sostenible” que busca la ciutat. D’altra banda, ha explicat que entre els projectes aprovats, els pendents de resolució i en els que encara s’està treballant, Barcelona estaria optant a un total de 310 milions d’euros dels fons europeus Next Generation.

Per la seva part, el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha remarcat que un dels punts claus d’aquestes actuacions és la digitalització del procés turístic, d’ençà que un turista té interès per la ciutat fins que se’n va per “crear un record de retorn”. I, d’altra banda, també es volen potenciar les actuacions que permetran “desmassificar i descentralitzar el turisme”, ha afegit Marcé. Tot plegat amb la idea que el turisme que rep la ciutat també es desplaci als barris on normalment no ho fa tant.

Creació del Laboratori d’Art Urbà de Nou Barris

Amb l’objectiu d’ampliar l’oferta turística i oferir una oferta desconcentrada, es destinaran prop de 10 milions a la restauració del Parc del Laberint d’Horta i del Parc de la Ciutadella. També es preveu la creació del Laboratori d’Art Urbà de Nou Barris, l’adequació del Museu del Treball i Ciutat a la Fabra i Coats, la posada en valor dels murals del segle XIV de la Capella de Sant Miquel del Monestir de Pedralbes o la creació del Jardí Geològic al Campus Sud.

Rutes al Rec Comtal

Per facilitar l’accés a Barcelona des del Vallès, es crearà una ruta verda per a vianants i bicicletes amb espais de repòs que connectin amb els paisatges de l’itinerari. Una oportunitat per crear un refugi de biodiversitat per a la millora ecològica i ambiental del riu Besòs. D’altra banda, a Collserola s’habilitaran zones d’oci, restauració i recuperació històrica i ambiental de les fonts i entorns del Parc Natural.

Potenciar l’Estació del Nord

L’Estació del Nord es convertirà en el punt d’arribada i de sortida d’autocars turístics. A més, gràcies a la reforma prevista, es concentraran tots els serveis d’oferta comercial, restauració i informació en una sola planta tot recuperant l’antic vestíbul.

Platges i zona dels banys del Fòrum

Es preveu una inversió de 4 milions d’euros per a millorar les platges i la zona dels banys del Fòrum  per tal de renaturalitzar les platges, millorar la seva accessibilitat i seguretat tot adaptant-les al canvi climàtic.

Reforma de les escales mecàniques de Montjuïc

Per tal d’atreure més visitants i potenciar el parc, es preveu una inversió de 7,3 milions d’euros per reformar el conjunt d’escales mecàniques que faciliten l’accés a la muntanya de Montjuïc així com per reformar i adequar espais del Castell de Montjuïc.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram