Ada Colau

La mesura s’allargarà mentre duri el tancament del sector. Foto: ACN

Canvis en les restriccions a la capital catalana. L’Ajuntament de Barcelona permetrà que els locals d’oci nocturn, actualment tancats per contenir l’explosió de contagis de Covid que amenaça Catalunya, obrin temporalment com si fossin un bar. D’aquesta manera, el consistori se suma a ciutats com Lleida, Sitges, Castelldefels, Terrassa o Mataró, que ja han ofert la possibilitat a les discoteques i bars musicals d’obrir amb una llicència de restauració.

L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va signar aquest dijous el ban que simplifica l’habilitació per desenvolupar amb caràcter temporal l’activitat de bar en discoteques, sales de ball, de festes, bars musicals o karaokes. La mesura s’allargarà mentre duri el tancament del sector, “sense que en cap cas pugui superar” el termini d’un any.

L’oci nocturn, agraït

La patronal Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) ha agraït al govern municipal de Barcelona que hagi pres aquesta decisió, “que s’havia sol·licitat reiteradament des de fa un any al consistori”.

En un comunicat, el secretari general de Fecalon, Fernando Martínez, ha explicat que aquesta resolució és un “reconeixement a la funció social que desenvolupa aquest sector empresarial, tan necessitat per la tornada a la normalitat” i la solució dels “problemes de convivència amb els veïns pels botellots i concentracions il·legals”. 

Els locals que vulguin fer el canvi i treballar temporalment com a bars hauran de presentar una instància a l’Ajuntament, adjuntant un plànol del local amb la posició de les taules i les cadires i les distàncies corresponents, en el cas de les discoteques. Els bars musicals només hauran d’aportar el plànol ja existent de l’establiment. 

Un cop canviada la llicència, en aquestes sales no es podrà ballar i la música ambiental no podrà superar determinats nivells. El ban, per últim, indica que no es meritarà cap taxa a conseqüència de l’habilitació prevista. 

Llista: els 161 municipis afectats pel toc de queda