Bicicleta

El baròmetre constata l’auge de la bici a ciutats com Barcelona. Foto: Ajuntament de Barcelona

El darrer Baròmetre de la bicicleta a Espanya 2022 ho deixa clar: aquest mitjà de transport està en auge a tot l’Estat. A la presentació de l’informe que s’ha celebrat aquest dimecres a Madrid, hi han participat el president de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ​​Antoni Poveda, i el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), Xavier Flores.

Segons ha assegurat Poveda, “el creixement de l’ús de la bicicleta ha estat espectacular a Espanya” i això s’ha notat, sobretot, en l’auge de persones que la utilitzen diàriament i setmanalment, que ha crescut un 40% entre 2019 i 2022. En termes absoluts això ha significat passar de 8,1 a 11 milions d’usuaris.

Així mateix, Poveda ha valorat positivament les infraestructures ciclistes que s’han anat fent els darrers anys. “Moltes ciutats han fet infraestructures per impulsar-ne l’ús i els ciutadans ens demanen encara més carrils bici per circular amb seguretat”, ha dit el polític metropolità. “Ara, gràcies als fons Next Generation EU del Mitma, se’n podran fer molts més”, ha afegit.

Capital estatal de la bicicleta

L’estudi ha fet una anàlisi geogràfica de l’ús de la bicicleta a les principals ciutats espanyoles i per sobre de totes elles destaca Barcelona. La capital catalana és considerada com la ciutat on es fa servir més la bicicleta per anar a la feina, on la ciutadania considera aquest mode de transport com un gran avantatge, i on més s’utilitza la bici per als desplaçaments quotidians. L’únic apartat en què la ciutat es veu superat per altres municipis és en el referit a l’ús de la bici per anar a estudiar.