La Vora

Un dels projectes finalistes d’enguany és La Vora de Girona. Foto: Ajuntament de Girona

L’emergència climàtica també es pot combatre des de l’arquitectura i el paisatgisme. Aquesta és la idea principal que tractarà l’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, que se celebrarà entre els dies 27 de setembre i 2 d’octubre.

A causa del context de pandèmia, l’edició d’aquest any es durà a terme en línia, a excepció de la inauguració i la cerimònia de cloenda, que tindran lloc al Col·legi d’Arquitectes i al Palau de la Música, respectivament.

Professionals i activistes

Segons expliquen des de l’organització de l’esdeveniment, la biennal servirà per “debatre solucions per afrontar la mitigació del canvi climàtic amb professionals i activistes del paisatge i l’arquitectura”.

Ho farà a través de diverses activitats i trobades, com el simposi Canvi climàtic, altre cop: ciutat i natura, en què vuit convidats destacats proposaran eines per combatre una de les preocupacions més grans de l’actualitat.

Així mateix, durant la biennal s’entregaran el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba – Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge – Fundació Banc Sabadell.

En el primer dels certàmens hi ha presència catalana, amb el projecte La Vora de Girona, de Martí Franch. Es tracta d’un projecte que té per objectiu que el territori urbà i els espais urbans de la ciutat quedin integrats de forma única.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram