aixeta

Imatge d’arxiu. Foto: Pexels

L’Ajuntament de Barcelona començarà a aplicar les restriccions d’aigua a la ciutat a partir d’aquest dimecres, 23 de novembre, avançant-se a l’alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat decretada pel Govern. Ho ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, que ha afirmat que les afectacions pels barcelonins “seran mínimes” gràcies a l’esforç del consistori i dels veïns i veïnes per a reduir el consum.

Així, ha destacat l’aposta municipal per recursos hídrics alternatius com les aigües freàtiques – la ciutat ja disposa de 103 quilòmetres de xarxa -, o les que procedeixen de la dessalinització. Tot plegat ha permès que en els darrers 12 anys el consum de la ciutat per habitant hagi passat de 170 a 147 litres per persona i dia.

Restriccions a Barcelona

Des del consistori s’ha decretat el tancament de les fonts ornamentals que utilitzen aigua potable, és a dir un 42% de les fonts ornamentals de la ciutat. Per la seva part, les fonts públiques per hidratar-se no es veuran afectades.

D’altra banda, el reg de l’arbrat que utilitzi aigua potable es traslladarà a les nits, durant les hores de menys sol. Cal destacar que la neteja de carrers amb aigua no es veurà afectada, ja que la majoria dels camions utilitzen aigua freàtica.