consell esportiu Cornellà

Una imatge de l’operatiu del febrer. Foto: Línia

El jutjat ha arxivat provisionalment la causa contra les nou persones de l’Ajuntament de Cornellà que estaven sent investigades en relació amb el presumpte cas de corrupció del Consell Esportiu de l’Hospitalet, segons informen des del consistori. Les perquisicions es remunten al 14 de febrer, quan agents de la UDEF van portar a terme una operació policial per registrar diverses dependències municipals per presumptes contractacions irregulars. Aquell dia, la policia va fer 11 detencions, entre els quals hi havia treballadors de l’Ajuntament i el tinent d’alcaldia, Sergio Fernández.

Ara, la jutgessa ha determinat que no hi ha indicis de comissió de delicte i apunta que la tramitació administrativa dels expedients és correcta. Tampoc ha detectat irregularitats i destaca que tots els treballadors i el tinent d’alcaldia investigats que van intervenir en els expedients objecte d’anàlisi, es van limitar a donar estricte compliment de les funcions pròpies del càrrec.

Així mateix, les interlocutòries de sobreseïment expressen que els contractes es van formalitzar per necessitats del servei i justifiquen l’actuació del càrrec electe i de la resta de funcionaris i tècnics.

L’operació policial del febrer derivava de la causa del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat. Fruit de la seva investigació, el jutjat de l’Hospitalet va obrir una peça separada i es va inhibir en favor del número 4 de Cornellà. Als detinguts el dia 14 de febrer se’ls va acusar de presumpta malversació, prevaricació i frau per un suposat contracte irregular del consistori amb el Consell Esportiu de l’Hospitalet. Ara, però, se n’ha acordat el sobreseïment.

De fet, fa pocs dies el jutjat també va arxivar de manera provisional la causa contra l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, fent-se seu el posicionament de la fiscalia, que considera que Marín va actuar de manera correcta.

Convençuts de “l’honestedat” dels investigats

Des de l’Ajuntament de Cornellà assenyalen que sempre s’han mostrat “plenament convençuts” de l’honestedat de les persones investigades, i lamenten “profundament” els perjudicis morals que els ha provocat aquesta situació. De fet, en el seu moment l’alcalde, Antonio Balmón, va expressar-se en un sentit similar. “Són gent amb una trajectòria professional impecable”, va afirmar poc després de l’operatiu policial del febrer, el qual va qualificar de “desproporcionat”. A més, en una entrevista de l’abril amb Línia Cornellà, el mateix Balmón va reconèixer que va viure aquella jornada “emprenyat”. “Perquè quan algú em va trucar i em va dir que hi hauria una entrada de la policia a l’Ajuntament per reclamar una sèrie d’expedients, jo vaig pensar que hi hauria una comitiva judicial amb policies que hi entraria, se li entregarien els papers i ja està, però no tot el que va passar”, va lamentar.

A més, des de l’oposició es van manifestar en aquesta línia. Els partits van demanar “prudència” amb les detencions i la investigació, i van agrair la “transparència” municipal a l’hora de mantenir-los informats de tot plegat.