Escola Bressol

Les escoles bressol són, amb els museus locals i els serveis d’ocupació, els serveis més ben valorats. Foto: Jordi Pujolar/ACN

Tot i que en ciutats com Barcelona els pares i mares no sempre ho tenen fàcil per aconseguir una plaça per als seus fills en una escola bressol, i en més d’una ocasió s’han sentit crítiques sobre el model d’educació en les primeres etapes de la vida d’un infant a la capital, a la resta de la regió metropolitana aquests equipaments públics són dels més ben valorats.

Així ho recull l’Informe 2020 dels cercles de comparació intermunicipals de la Diputació de Barcelona, que es va presentar dimarts de forma telemàtica. Segons aquest estudi, la ciutadania valora amb una nota de 8,8 les escoles bressol. Aquests equipaments són, juntament amb els serveis d’ocupació municipals i els museus locals, els serveis que millor valora la ciutadania de la demarcació de Barcelona. A l’altre extrem hi ha la neteja viària (6,4), els esports (7) i les policies locals (7), que són els serveis amb menys puntuació.

Una millora contínua

L’informe va començar a fer-se fa més d’una dècada i, des d’aleshores, la puntuació de les escoles bressol, que sempre ha estat alta, no ha parat de créixer. El 2008, els centres d’educació per a infants rebien una puntuació de 8,4 punts. El 2017 van arribar a la seva cota més alta, amb un 8,9, i després la nota va baixar una dècima.

Pel que fa als serveis amb menys nota, podem apreciar que amb el pas dels anys també han millorat. Així, a finals de la primera dècada del segle XXI, la neteja viària i la policia local superaven per poc el 6, i ara freguen el notable.