Patinets

La velocitat màxima a la qual pot circular un patinet és de 25 kilòmetres per hora. Foto: Albert Segura Lorrio/ACN

Tot i que la velocitat màxima a la qual, per llei, poden circular els patinets elèctrics és de 25 kilòmetres per hora a la calçada i 10 als carrils bici que van al costat d’una vorera i als passejos d’ús compartit amb vianants, el 60% dels conductors admet que va més de pressa del permès. De fet, un 16% dels propietaris de patinets afirma que té el vehicle trucat per anar més de pressa.

A més a més, a les zones amb prioritat de vianants en què els conductors haurien d’anar a menys de 10 kilòmetres per hora, el 98% va per sobre del permès i el 3% dels usuaris porta un acompanyant quan fer-ho és il·legal.

Tot això és el que indica un estudi publicat pel RACC en el qual també s’estableix que el 75% dels conductors ha anat algun cop per la vorera tot i saber que està prohibit. Així, tres de cada 10 usuaris utilitzen la vorera habitualment i també tres de cada 10 no coneixen la normativa de circulació.

Segons ha explicat la cap d’estudis de Mobilitat del RACC, Alba Rey, en la presentació de l’informe aquest dimarts, les faltes dels usuaris i l’augment d’ús de vehicles de mobilitat personal són un dels motius que han fet augmentar els accidents a Barcelona. Actualment, en el 10% dels incidents hi ha implicat un vehicle de mobilitat personal, tot i que la majoria sense gravetat. És per tot això que des del RACC es mostren contundents i consideren que la Guàrdia Urbana està “bastant desapareguda” per controlar aquestes situacions.