Aparcament

El nou sistema de control vol reduir la contaminació generada pels viatges de les grues. Foto: Aleix Freixas/ACN

El nou sistema de vigilància de l’aparcament de l’Ajuntament de Barcelona es decidirà gràcies a un concurs d’innovació. Així ho ha anunciat el consistori, que ha assenyalat que Barcelona necessita “un sistema més eficient de control de l’estacionament a la calçada per tal de garantir una correcta cohabitabilitat a l’espai públic i garantir les necessitats de la ciutat i dels seus habitants, especialment d’aquells col·lectius més vulnerables”.

La iniciativa es deriva de la creixent manca d’espais d’aparcament habilitats per a ciutadans amb necessitats específiques i de l’incompliment de les normatives per part d’alguns conductors.

“Cal assegurar el compliment en la correcta ocupació de places públiques d’estacionament”, expliquen des de Barcelona Serveis Municipals. El problema és que la verificació d’aparcaments en places reservades avui dia es fa manualment. És la Guàrdia Urbana i els agents municipals els que truquen a la grua si hi ha un automòbil mal estacionat i els que sancionen els vehicles que són en aparcaments en els quals no haurien de ser.

Serà tecnològic

El concurs de l’Ajuntament busca “solucions innovadores i de base tecnològica”. En altres paraules, el que vol el consistori és crear un sistema que permeti que “la grua municipal o el sistema de sanció puguin actuar immediatament” contra qui aparca de forma irregular.

Així mateix, el nou sistema de control tecnològic, segons considera l’Ajuntament, haurà de permetre “reduir emissions contaminants a la ciutat a través de l’optimització dels viatges de les grues municipals, fomentar un espai públic més accessible i inclusiu, disminuir el nombre d’infraccions en l’estacionament de vehicles i millorar l’eficiència en la gestió dels recursos públics”.