Agbar

Un moment de la presentació, el passat mes de juliol, de Dinapsis. Foto: Agbar

Des del passat 11 de juliol Aigües de Barcelona té en marxa el seu nou centre de transformació digital que, a partir de l’ús intel·ligent de dades, té com a objectiu promoure ciutats més sostenibles i intel·ligents i seguir lluitant contra els efectes del canvi climàtic.

Amb Dinapsis, la companyia pretén reforçar la transformació de les plantes de tractament d’aigua en ecofactories, fer un pas en la gestió de tots els seus actius i també aconseguir un pas endavant en tot el procés de digitalització.

Concretament, les noves instal·lacions són un centre de control on es concentra la informació d’una xarxa de sensors capaços de detectar fugues i el funcionament de la xarxa de canonades d’aigua de l’àrea metropolitana.

El passat mes de juliol, durant la inauguració d’aquest nou centre, el president d’Aigües de Barcelona, Ángel Simón, va destacar que “la digitalització ha de facilitar la transformació ecològica a través de la recerca de solucions que permetin combatre els reptes actuals com ara l’emergència climàtica i l’escassetat hídrica”.