clúster biomèdic

L’objectiu és crear un eix biomèdic a l’àmbit Llobregat. Foto: Ajuntament

L’Hospitalet i Esplugues han signat un conveni de cooperació per impulsar el projecte BioClúster, que vol crear un pol d’investigació biomèdica al sud de la ciutat afectat pel Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) Biopol-Granvia. Ho han fet juntament amb els hospitals de Bellvitge i Sant Joan de Déu, l’IDIBELL, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i la Universitat de Barcelona (UB), amb els quals es coordinaran per sol·licitar les ajudes destinades a la consecució del projecte. Aquest grup promotor també ha acordat la creació d’una comissió de seguiment i coordinació de l’acord, que es reunirà de forma trimestral per analitzar l’evolució del projecte.

El clúster biomèdic tindrà el seu epicentre a la Gran Via de l’Hospitalet i és una de les principals potes del PDU Biopol-Granvia, un projecte urbanístic que ha generat força polèmica a la ciutat els últims anys. Sense anar més lluny, l’anterior versió del PDU va ser tombada fins a dues vegades als tribunals, fet que va obligar l’Ajuntament i la Generalitat -els impulsors del pla a través del Consorci per la Reforma de la Gran Via- a replantejar el projecte. Fruit d’aquest procés de reciclatge va sorgir el PDU Biopol-Granvia, rebatejat amb el nom d’un clúster biomèdic que vol ser el més important del continent.

Els impulsors asseguren que l’objectiu d’aquest pol és millorar la innovació i investigació en salut alhora que es potencia el territori que l’acull, en aquest cas l’Hospitalet i Esplugues.

Aprovació imminent

Sigui com sigui, la plataforma hospitalenca No Més Blocs, totalment contrària al PDU, proposa que el clúster biomèdic s’instal·li a zones industrials en desús de la ciutat. Amb tot, es preveu que el PDU sigui aprovat aviat. És per aquest motiu que el col·lectiu va celebrar ahir una assemblea a la plaça de l’Ajuntament per anunciar que plantaran cara al nou projecte amb al·legacions i un recurs contenciós als jutjats.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram