Termòmetre farmàcia

Entre d’altres, es manté la suspensió d’activitats de lleure. Foto: Salvador Miret/ACN

El Departament d’Interior ha ampliat a 357 municipis de 27 comarques les restriccions per l’onada de calor i tancarà 11 massissos fins a la mitjanit de dimarts. Així, la Direcció General d’Agents Rurals ha elevat el nivell 3 del Pla Alfa a 82 municipis més que els vigents fins ara i a set comarques més. Pel que fa als massissos, es passa de nou a onze, ja que s’hi sumen Montmell-Marmellar i Montsant.

Les restriccions estaran vigents des de la mitjanit de divendres a la mitjanit de dimarts. Entre d’altres, es manté la suspensió d’activitats de lleure, es restringeixen les colònies i se suspèn l’activitat agrícola amb maquinària entre les 12 i les 18 hores en els municipis amb el nivell 3 activat.

Els 357 municipis

Consulta aquí la llista dels 357 municipis afectats per les restriccions a partir de demà.

Les comarques afectades són l’Alt Camp (4 municipis), l’Alt Empordà (45 municipis), l’Alt Penedès (15 municipis), Alt Urgell (5), Anoia (18), Bages (30), Baix Empordà (24), Baix Llobregat (24), Baix Penedès (8), Barcelonès (3), Conca de Barberà (4), Garraf (6), Garrigues (12), Gironès (19), Maresme (11), Moianès (6), Noguera (19), Pallars Jussà (6), Pla de l’Estany (9), Priorat (11), Ribera d’Ebre (1), Segarra (6), Selva (12), Solsonès (11), Urgell (6), Vallès Occidental (19) i Vallès Oriental (25).

Els onze espais naturals tancats són al Montgrí, al cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialb, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montsant i Montsec-Marmellar.