Autobús AMB

L’AMB espera que els bitllets socials arribin a 50.000 persones de la segona corona metropolitana. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Autoritat del Transport Metropolità van arribar a un acord la setmana passada per estendre els títols socials metropolitans als municipis de la segona corona. Es tracta de la targeta rosa, per viatjar de forma gratuïta per a la gent gran i les persones amb discapacitat que disposin de pocs recursos econòmics (T4), la targeta rosa reduïda, que ofereix un descompte, i el passi d’acompanyant gratuït per a aquells viatgers que assisteixen persones amb necessitats especials.

Segons ha explicat l’AMB, l’acord és una fita històrica, ja que significa “igualar les prestacions i condicions d’ús dels títols socials de transport públic als 36 municipis de la metròpoli de Barcelona”. Així mateix, l’organisme estima que caldrà pagar 1,3 milions d’euros anuals a l’ATM per aconseguir l’extensió dels bitllets socials. Correspondran a les 50.000 noves sol·licituds de títols socials que l’AMB calcula que hi haurà.

“Avui, des de l’AMB celebrem una gran fita, complim un dels grans objectius que ens havíem marcat per a aquest mandat i donem resposta a una reivindicació històrica”, afirmava el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, en donar la notícia. “Fent extensius els títols socials de transport públic de l’AMB a tota la metròpoli de Barcelona facilitem i defensem el dret a la mobilitat i al transport públic dels col·lectius més vulnerables”, afegia.

Quins municipis són?

Els 18 municipis metropolitans que conformen la segona corona de l’AMB i que, per tant, fins ara encara no tenien actius els bitllets socials són Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.