La setmana entrant comença una campanya decisiva pel futur de Parets del Vallès, decisiva perquè ens trobem davant d’una possibilitat de ruptura de l’etapa de 40 anys de govern socialista. La gestió de la darrera dècada s’ha vist marcada per la falta de projecte municipal, per actuacions faraòniques a correcuita que no tenen una vinculació entre elles, i això es tradueix en una gestió del present sense lideratges de projectes polítics ferms, però mai en una visió a llarg termini del Parets que volem d’aquí a 20 anys.

Sabem bé que les transformacions, arreu, són graduals i si volem transformar el model de poble, ens corre pressa plantar aquesta llavor de transformació.

El PSC va firmar el pacte de govern de la legislatura entrant el 22 de novembre del 2018, quan va aprovar col·locar la bandera espanyola a la plaça de la Vila a canvi de facilitar l’aprovació dels pressupostos municipals. El PSC tenia l’oportunitat de buscar nous aliats per aprovar els pressupostos a canvi d’incloure un seguit de mesures socials, però va decidir col·locar la bandera espanyola, va decidir pactar amb Ciutadans. I el proper pacte ja està anunciat: serà el pacte de govern de la legislatura 2019-2023.

És per això que aquesta campanya serà decisiva pel futur de Parets. Aquesta campanya serà decisiva per aturar el pacte PSC-Ciutadans. I per aturar-ho necessitem una alternativa útil, un projecte amb un model clar, i un partit capaç d’acumular la força suficient per girar el timó a l’esquerra. Aquesta força actualment es diu Esquerra Republicana, i us explicaré el perquè.

Les darreres eleccions del 28 d’abril han servit per mesurar la capacitat d’acumulació de vot, i Esquerra Republicana ha superat el rècord històric amb 2.678 vots, i ha aconseguit ser segona força per sota del Partit Socialista. Però això no és un fet aïllat.

A les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017, Esquerra Republicana va ser la segona força a Parets per sota de Ciutadans i superant també rècords històrics (fins al moment) acumulant 2.650 vots.

És per això que el 26 de maig l’alternativa per aturar el pacte PSC-Ciutadans és Ara Parets Esquerra Republicana, perquè si hem sigut capaços de fer-ho altres vegades, serem capaços de repetir-ho, sobretot amb la poca distància temporal entre les dues eleccions.

Després ja buscarem les millors aliances per fer aquest canvi de model i de projecte que necessita el nostre poble, però tenim la necessitat de d’afeblir el PSC, i això només es pot produir retallant les distàncies amb l’alternativa, i donant la victòria a un projecte sòlid. Repetim?