Des que vaig arribar a Mollet –d’això ja fa vint anys– i em vaig instal·lar al barri del Centre que sento a parlar de la construcció del tercer CAP que donaria cobertura sanitària tant als barris del centre com del sud i sud-est.

Actualment, els ciutadans d’aquests barris s’han de desplaçar o bé al CAP de Can Pantiquet o al de Can Borrell amb la conseqüent problemàtica d’aquest desplaçament a l’altra banda del poble, sobretot per a la gent gran, que són els principals usuaris dels serveis sanitaris.

La primera decepció es produí quan als terrenys del carrer Gaietà Ventalló es decideix construir un equipament de la Seguretat Social, però resulta que en comptes de ser el CAP del centre seran les oficines de la Tresoreria. No sé quin sentit té ubicar unes oficines a les que han d’accedir a fer gestions ciutadans d’altres pobles de la comarca al bell mig del poble i en zona peatonal, lluny dels transports públics i amb dificultats d’aparcament, si no és pagant.

Després es diu que el famós CAP del centre es farà a l’edifici de l’Avinguda Jaume I un cop el deixi la Policia Municipal quan es traslladi a la nova caserna en construcció a Can Pantiquet. Com que a l’Ajuntament després de pagar sous i altres remuneracions, interessos del deute i ajuts socials, ja no l’hi resten diners per fer inversions, la construcció de la caserna de la Policia es retarda anys i anys.

Ara resulta que l’edifici de Jaume I es destinarà a un espai per a emprenedors i un servei ocupacional per a persones en risc d’exclusió, o sigui, el CAP del centre entra en via morta i els que ens quedem amb exclusió sanitària som els veïns del centre que hem de fer un llarg desplaçament per arribar al metge.

No vull qüestionar la necessitat d’aquests equipaments, però per l’experiència que tinc, empresari o com ara en diuen emprenedor, és una condició innata de les persones.

Però és clar, aquest Ajuntament que actua moltes vegades per mimetisme i no valorant les necessitats reals de la població, o sigui com que tenen equipaments similars a Barcelona i a Parets, també ho hem de tenir a Mollet. L’èxit d’aquests equipaments, pel que fa a l’emprenedoria, és més que qüestionable. Les xifres que donen els Ajuntaments només es refereixen a persones ateses i empreses creades i quan parlen dels llocs de treball veus que la majoria d’empreses són d’un sol treballador. Altres informacions que he pogut llegir parlen que el 90% de les “empreses” no superen l’any de vida.

El que ha de fer l’Ajuntament de Mollet és no posar tants entrebancs per l’establiment d’empreses a la ciutat, excepte supermercats, i donar als empresaris de veritat més facilitats i menys burocràcia.

Tornant al CAP del centre, sé que ara diran que ja no cal fer-lo perquè la població de Mollet ha disminuït darrerament, però cal tenir en compte un altre factor, i és que la població s’ha envellit sobretot als barris més antics i, per tant, necessita més serveis sanitaris i geriàtrics.

Per les raons exposades, espero gratar les consciències dels grups polítics de l’Ajuntament perquè no abandonin la idea de seguir reclamant la construcció del CAP del centre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram