La mestra hinduista Amma ha convertit Granollers en l’epicentre de l’espiritualitat de la setmana. Lluny de qualsevol forma de religiositat, la dona ha arribat a la capital de la comarca en la seva única visita a Catalunya dins la seva campanya europea, amb l’objectiu de difondre el seu missatge de pau a través d’abraçades i pregàries a Déu –així en general, sense concretar–, com fa des de fa ja molts anys: “Mare”, com és coneguda, ha abraçat i proporcionat consol ja a més de 30 milions de persones arreu del món.

Amma és un fenomen en tots els sentits, tant a nivell particular com de masses. Nascuda el 1953, té un sèquit de fidels que la se­gueixen per tot el món: la prova és l’elevada quantitat de vehicles estrangers que durant tres dies han estat aparcats en les immediacions del Palau d’Esports. Però també ho és el fet que entre els seus seguidors hi hagi persones de totes les nacionalitats, cultures i religions que no dubten en fer cues durant hores i dies per arribar al seu costat. I sentir la seva presència a través d’una abraçada que obra el miracle de despertar la innocència dins de cada persona.

Resulta reconfortant que en els temps que corren hi hagi encara persones que fan de l’espiritualitat una forma de vida. I encara més que la transmetin als altres. I desinteressadament.