La imatge que acompanya la petició veïnal. Foto: Change.org

Dí no a la subida de la factura del agua y que el Ayuntamiento de Mollet revise el aumento”. Sota aquest lema, fa tres dies que circula una petició a Change.org que exigeix que “se suprimeixi l’impost de les escombraries de la factura de l’aigua”. Ara mateix, aquesta missiva ja l’han firmat més de 300 veïns del municipi, entre els quals hi ha la PAH de Mollet que, alhora, és l’entitat promotora d’aquesta petició adreçada al govern de Josep Monràs.

Segons la PAH de Mollet, els grups municipals estan utilitzant aquest increment, d’aproximadament un 15% a la factura de l’aigua que es cobra conjuntament amb la taxa de recollida de residus, per començar una guerra política, “quan som la gent del carrer qui pateix les seves polítiques d’interessos”. És per això que Mollet en Comú posava el crit al cel fa dues setmanes i les xarxes s’omplien de queixes de veïns per la pujada.

Ara, l’Ajuntament vol aclarir la confusió que ha generat aquest rebut del primer trimestre del 2020. Des del consistori han informat que l’increment en el rebut es deu a l’augment de la taxa d’escombraries que fixa el Consorci de Residus del Vallès Oriental “per tal de millorar els seus serveis”. També han recordat que els tributs venen acompanyats de bonificacions per a aquelles persones que ho necessitin i defensen que a Mollet hi ha una àmplia xarxa de protecció social que pot cobrir fins al 95% de la taxa i que el seu pagament es pot fraccionar durant sis mesos.