Traore i altres veïns denuncien els fets a l’Ajuntament. Foto: Mollet Acull

Empadronar-se no havia estat mai tan difícil. Fa temps que des de Mollet Acull es denuncien les irregularitats de les institucions públiques davant els esforços sense èxit d’alguns veïns per inscriure’s al padró municipal. Però, després de 3 anys des de l’inici d’aquesta situació, en Mohamedou Traore ho ha aconseguit.

A Traore li havia estat denegada la inscripció al padró diverses vegades per conviure en un mateix domicili amb 8 persones ja empadronades. Segons Mollet Acull, l’Ajuntament al·legava la sobreocupació com la causa per donar la negativa al procediment. Amb tot, tant per a l’entitat com per al Síndic de Greuges, l’argument no té bases legals. “La superació d’aquests llindars no pot erigir-se en una causa que fonamenti la denegació de l’alta del padró”, diu la sindicatura. Així, els integrants de Mollet Acull acompanyen els veïns que es volen empadronar a l’Ajuntament i, acollint-se a la garantia del Síndic, han aconseguit que molts d’ells entrin al padró. Així és com ho va fer Traore, que havia denunciat la il·legalitat la passada tardor, en negar-se-li de nou l’empadronament, tot i declarar no tenir domicili fix.

Carles Penya, integrant de Mollet Acull, diu que “és una vergonya que durant tants anys s’hagin negat drets a persones vulnerables”. Des de l’entitat exigeixen responsabilitat a l’Ajuntament i denuncien que el motiu real de les irregularitats és una actitud “racista”.