Les mascaretes i el gel hidroalcohòlic han estat la tònica en la tornada a les escoles i instituts. Foto: ACN

“Ens esperàvem un inici de curs molt complicat, però ens ha sorprès perquè hem aconseguit organitzar-lo molt bé i tot funciona”, afirma la directora de l’escola Pompeu Fabra de Parets, Montse Sánchez, a Línia Vallès.

Sánchez explica que tant els pares com els nens estan sent “molts conscients” de les mesures i estan respectant la normativa sanitària. “Tenim dos accessos oberts per entrar a l’escola i cada nivell ho fa per una de les portes. Els pares estan col·laborant per agilitzar les entrades i fer el procés més fàcil”, detalla Sánchez, que patia per com viurien els nens el fet de portar mascareta dins de les aules però està molt orgullosa de l’actitud de les criatures davant les circumstàncies actuals.

De moment, a Parets la tornada als centres educatius no ha estat accidentada, però tant Granollers com Mollet han tingut un retorn menys plàcid. A Granollers els alumnes de primer i segon de Primària de l’escola Ponent no van poder començar aquest dilluns el curs amb normalitat, ja que hi havia 11 professors de la plantilla en quarantena per un contacte amb un positiu (a hores d’ara ja se’ls ha pogut substituir).

“Els pares estan col·laborant per agilitzar les entrades i fer el procés més fàcil”

D’altra banda, tant a Mollet com a Granollers dues de les escoles bressol municipals s’han vist colpejades per la Covid-19. A la llar d’infants el Teler es va detectar una criatura amb un positiu asimptomàtic que ha provocat l’aïllament de tota una aula (14 infants i dos docents). De moment, tots els afectats es troben bé. Pel que fa a Mollet, la guarderia els Pinetons també s’ha vist amenaçada per un cas positiu. El passat divendres a la nit, el Departament de Salut va advertir l’escola bressol que un dels seus nens era positiu. És per això que des de l’equip directiu han confinat a casa seva tots els alumnes que compartien classe amb el cas positiu i fins d’aquí a catorze dies no podran tornar a l’escola.

Segons les dades actualitzades del Departament d’Educació, la primera setmana d’escola tancarà amb un 99,1% dels centres educatius de tot Catalunya en funcionament i amb 66 grups d’alumnes confinats (de 50 escoles).

Sigui com sigui, alguns pares vallesans han contactat amb Línia Vallès perquè no entenen “per quin motiu tot segueix tancat menys les escoles”. “Els meus fills són els conillets d’índies?”, diuen.