El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde Josep Mayoral van inaugurar ahir a la tarda el nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) del Vallès Oriental, a Granollers. Amb un equip de 9 professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, el servei ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també als seus fills, a banda de jugar un paper important en la prevenció, la sensibilització i la implicació comunitària.

El nou SIE va iniciar la seva activitat el mes de febrer, però la seva inauguració no va ser possible aleshores a causa del confinament. Des de la seva obertura i fins al 22 de juny, el servei ha atès 107 dones i 13 infants i adolescents en els diferents programes d’acollida, atenció socioeducativa, atenció psicològica, jurídica i intercultural. En conjunt, ha fet un total de 1.045 intervencions, que inclouen les intervencions amb les dones i els infants i adolescents i les coordinacions i reunions amb la xarxa especialitzada del territori.

D’altra banda, durant el confinament ha realitzat 40 intervencions d’urgències i ha atès setmanalment una mitjana de 24 dones i 3 infants i adolescents en els diferents programes.