El docent va abusar de nois de 14 i 16 anys. Foto: Miquel Codolar / ACN

L’Audiència de Barcelona va condemnar dimecres un exprofessor de l’institut Eugeni Xammar de l’Ametlla a quatre anys i un mes de presó per abusos sexuals a menor. No obstant això, el condemnat no entrarà a presó perquè cap de les penes per separat superen els dos anys d’internament. L’home va reconèixer en el judici haver fet tocaments a dos nois de 14 anys i a un de 16.

La Fiscalia, que demanava inicialment una pena de presó de 13 anys i 15 d’inhabilitació per exercir la seva professió, finalment ha acceptat la rebaixa de la condemna. Per la seva part, la defensa de les víctimes també ha donat llum verda al canvi en les penes i no presentarà recurs, per la qual cosa la sentència és ferma.

D’altra banda, l’exprofessor ha aportat una indemnització cap als tres afectats de 600 i 1.500 euros pels delictes que va dur a terme. En cap cas podrà contactar amb les víctimes ni treballar de feines que suposin estar amb menors per un període de quatre anys. També pagarà una multa de 10 euros diaris durant 20 mesos i farà un curs educatiu sobre conducta sexual.

Els fets van passar entre 2015 i 2016, quan l’acusat era professor de francès a l’institut. Davant les denúncies dels familiars dels menors, els Mossos van detenir l’individu, tot i que se’l va deixar en llibertat amb càrrecs, i el centre educatiu el va apartar de la docència.

Tanmateix, no ha estat fins ara que s’ha procedit a la celebració del judici, especialment esperat per les famílies dels afectats i els mateixos, que actualment ja són majors d’edat.