Concentració de suport als tres detinguts de Parets. Foto: ERC Parets

Dissabte 20 de febrer tres joves de Parets tornaven a casa després d’assistir a la manifestació contra l’empresonament de Pablo Hasel que va tenir lloc a Barcelona. Quan estaven entrant el metro de Lesseps per tornar a casa, agents d’incògnit dels Mossos d’Esquadra van detenir-los i se’ls van endur a la comissària de les Corts. Dos dels joves tenen 18 anys i un d’ells en té 17.

Diumenge, el mateix dia en què a Parets s’organitzava una concentració de suport als detinguts, el menor va quedar en llibertat i l’endemà dilluns els dos majors d’edat van poder sortir acusats de desordes públics. “El Bilal em va trucar des de la comissària, perquè ens coneixem i no volia preocupar a la seva mare”, explica Kènia Domènech, d’ERC Parets, referint-se a l’únic dels tres detinguts que ha volgut fer pública la seva identitat. Ella va posar el cas en coneixement del col·lectiu Alerta Solidària.

“El Bilal s’ha acollit al seu dret a no declarar perquè considera que tot l’atestat policial és fals”, assenyala Eduardo Càliz, advocat de l’organització que porta el cas del paretà i el d’altres detinguts aquests dies. El jove de 18 anys, que haurà de presentar-se cada 15 dies al jutjat de Mollet, afirma que el relat policial és una invenció.

De fet, resulta sorprenent que els tres detinguts fossin arrestats lluny dels aldarulls. “Ens estem trobant que la policia intenta relacionar les manifestacions amb els saquejos a botigues de luxe del centre de la ciutat”, diu Càliz per afegir que els Mossos no aporten cap imatge o vídeo dels fets pels quals s’acusa els detinguts. “La majoria són arrestats després dels delictes que se’ls imputen”, afegeix. Així mateix, Càliz també crítica que s’incloguin en la mateixa causa totes les denúncies. “Dissabte es van detenir 27 persones i només hi ha dues causes”, conclou.