Els delictes contra el patrimoni, els més comuns. Foto: (@delgovbarcelona)

La Junta Local de Seguretat de la Garriga, celebrada la setmana passada, va servir per a l’anunci d’una bona dada pel que fa a la seguretat en el municipi; hi ha hagut un 21% menys de detencions que l’any passat. Concretament, el període analitzat compara el tram de novembre de 2017 a octubre de 2018 (23 detencions) i el de novembre de 2018 a l’octubre de 2019 (18 detencions).

L’estudi, presentat per l’alcaldessa Dolors Castellà, també va indicar la tipologia dels delictes més comuns. Així, la modalitat més registrada a la Garriga són els delictes contra el patrimoni, tot i que aquest any els casos s’han reduït en un 10%. Segons el consistori, la majoria dels delictes que es tipifiquen com a infraccions contra el patrimoni, però, consisteixen en estafes per internet relacionades amb compres de béns i serveis (27,8%). Pel que fa als delictes contra les persones, han disminuït en un 6%.

OBJECTIU: PLA LOCAL
Durant la trobada, Castellà també va anunciar que la seva intenció és elaborar un Pla local de seguretat, que permeti seguir, de més a prop i amb més agents locals el dia a dia de la seguretat ciutadana a la vila. D’altra banda, i després d’haver detectat un augment en els accidents en bicicleta a municipi, l’alcaldessa també va explicar que l’Ajuntament s’acollirà a les recomanacions específiques que ha elaborat la DGT per circular amb bicicleta de manera segura.

A més, la setmana passada es van instal·lar càmeres de seguretat a l’entrada del municipi per millorar en matèria de seguretat.