Una imatge d’arxiu de la Cantània. Foto: Auditori de Barcelona

La Cantània d’aquest any, la cantata dels alumnes de tercer a sisè de primària catalans, s’ajornarà fins al 2021 a causa de la situació de crisi sanitària causada pel coronavirus. Aquest espectacle estava previst per a la primera quinzena de juny al Teatre Auditori de Granollers (TAG).

La decisió ha estat consensuada entre l’Auditori, l’equip de direcció del projecte, organitzadors territorials, mestres i les autoritats de cada localitat per garantir la viabilitat del projecte i davant la impossibilitat de poder moure la Cantània a un altre moment d’enguany. D’aquesta manera, Virtual, que és el títol de la Cantània actual, un encàrrec al compositor Óscar Peñarroya amb text de Cèsar Aparício, es farà el 2021 i la cantanta que hi havia prevista per al 2021 es realitzarà l’any següent. Això facilitarà la feina als docents i permetrà a l’organització de la Cantània aprofundir i donar un aire nou a les sessions de formació, a més d’aprofitar despeses que els centres ja han fet en la compra d’atrezzo.

El canvi afecta els 125 concerts del projecte, tant els que es feien a Granollers com els que s’organitzen a l’Auditori de Barcelona, on va néixer el projecte, com a la resta de ciutats que en formen part: Mataró, Saragossa, El Vendrell, Olot, Figueres, Manresa, Sant Cugat, Vic, Parla, Burgos, Vilafranca, Guimaraes i Valladolid.