La polèmica pel projecte de macrobarri al Calderí segueix. Foto: CUP de Mollet

El temps s’esgota per als col·lectius contraris al macrobarri del Calderí que ha de suposar la construcció d’habitatges per a 4.000 persones a Mollet.

El novembre l’executivitat de l’obra quedava en suspens després que la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità del departament de Territori de la Generalitat precisés a l’Ajuntament molletà informació tècnica sobre el projecte. Ara, el consistori ha detallat a la CUP de Mollet que aquesta documentació es va tramitar abans de les eleccions. No obstant això, en declaracions a Línia Vallès a data de 25 de febrer, Territori explica que el passat 1 de febrer es va acordar la suspensió del projecte fins que “es completés el preceptiu tràmit ambiental” i que “avui dia aquest requeriment encara no ha estat complimentat”.

Sigui com sigui, la CUP ha decidit passar a l’acció i presentar un recurs de reposició, és a dir, una queixa al mateix Ajuntament per “aturar la destrucció del Calderí” i “contra la modificació del POUM” en aquest àmbit. Es tracta, doncs, de l’última acció possible abans d’entrar a la via del contenciós-administratiu, és a dir la judicial.

“Segurament no hi haurà resposta més enllà del silenci administratiu”, es lamenta Txus Carrasco, de la CUP, per afegir que una altra solució passa pels canvis al Govern de la Generalitat. “Potser un nou executiu a Territori és més sensible amb el tema del Calderí”, considera.

Així mateix, a més de la via política diversos col·lectius en defensa del Calderí han convocat una xerrada aquest diumenge 28 de febrer a través del canal de YouTube de Salvem el Calderí.