El govern i la plataforma han apropat posicions sobre els menors. Foto: Arxiu

L’alcalde, Carles Miquel, i la plataforma veïnal Gestión Responsable es van reunir la setmana passada per tractar la possible acollida d’un grup de menors estrangers no acompanyats a Sant Fost. L’esperada trobada es va fer en un ambient d’entesa i sense la tensió entre l’alcalde i la plataforma que s’havia despertat darrerament. Segons una carta pública de Miquel, va ser “una reunió cordial i distesa, on ha fluït el diàleg”, tot i les posicions allunyades d’ambdues parts, ja que l’entitat està en contra que s’obri un centre de menors a Sant Fost.

“CAL AJUDAR-LOS”
Des de Gestión Responsable expliquen en un comunicat que hi ha una màxima en la qual estan d’acord amb l’alcalde: “A aquests nois cal ajudar-los, no podem mirar cap a una altra banda”. També assenyalen que els veïns contraris “no són racistes ni poc solidaris”, sinó que estan preocupats “pel fracàs que el format de centres està tenint a nivell nacional”. Per això proposen que els joves estiguin amb famílies d’acollida, idea que segons expliquen Miquel hauria vist amb bons ulls.

“Ens hem apropat, però no hem cedit”, explica un dels membres de la plataforma a Línia Vallès. També ha confirmat la bona sintonia a la reunió entre el batlle i l’entitat en la trobada i ha destacat que la seva principal demanda és que volen que els informin. “La majoria de veïns no vol el centre”, explica, i afegeix que estenen la mà però es mantenen “en guàrdia”.

El grup es reunirà els pròxims dies amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per compartir la seva posició i estudiar possibles alternatives.