Dilluns s’obre el termini de presentació de propostes. Foto: Ajuntament

Els veïns de la Llagosta podran presentar a partir de dilluns les seves propostes per als primers pressupostos participatius de la història del municipi. En un acte celebrat dimarts a l’Ajuntament, es va presentar el projecte que contemplarà projectes amb una partida de 30.000 euros.

Segons l’alcalde, Óscar Sierra “la gent se sobta i sorprèn de què per primer cop l’Ajuntament els pregunti directament què volen pel municipi”. A més, des del consistori asseguren que el projecte “està tenint una bona acceptació entre els veïns i veïnes”.

Es tracta d’una mena d’actuació municipal molt extensa entre altres viles catalanes, tot i que mai no s’havia fet fins ara per al municipi llagostenc. D’aquesta forma, es dona la veu directament als ciutadans per desenvolupar actuacions de ciutat que poden incidir sobre l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments o la mobilitat, sempre que siguin viables tècnicament i econòmicament. Després d’aquesta primera fase de presentació de propostes, que acabarà el 15 de novembre, un grup d’especialistes les validarà i les organitzarà per temàtiques. Les votacions s’obriran el 29 de gener de l’any que ve i es podrà escollir per a què destinar el pressupost fins al 16 de febrer.