Detall d’uns cartells de la PAH demanant “Stop desnonaments”. Foto: ACN

La PAH de Mollet ha explicat a Línia Vallès que aquest pròxim divendres 2 d’octubre el fons voltor Cerberus, a través de la seva gestora Divarian, té previst desnonar una família molletana amb tres menors a càrrec, entre els quals hi ha una nena que té un 40% de discapacitat i que “necessita una màquina de respiració assistida a la nit”. Des de la PAH lamenten “la manca d’humanitat” que tenen “aquests especuladors” que volen deixar sense casa la nena amb problemes respiratoris i la seva família.

Aquesta família porta ocupant aquest pis des del 2017, quan els pares van quedar-se sense feina i van decidir deixar el seu anterior habitatge, ja que era d’un petit tenidor i no el volien “perjudicar amb els impagaments”. És per això que, “fruit de la desesperació”, la família va decidir ocupar un habitatge d’un fons voltor. Ara, però, ha rebut una ordre de desallotjament.

La PAH assegura que, amb aquesta acció, Divarian està incomplint l’últim decret llei 17/2019, segons el qual si una família està en situació d’ocupació i vulnerabilitat i alhora pot acreditar que ha estat vivint a l’habitatge sis mesos abans del juny del 2019, el fons està obligat a fer-li una oferta de lloguer social abans de desallotjar-la.

Amb tot, la PAH deixa clar que no permetrà que Cerberus arribi a Mollet “per expulsar i especular amb la vida” dels seus veïns. “Aquesta família es quedarà a casa”, conclou.