El punt es va aprovar al Ple de dilluns. Foto: Ajuntament

El Ple de dilluns s’esperava més mogut del que és habitual i no va defraudar. Un dels punts va ser l’aprovació de la creació de Podem Mollet com a nou grup municipal, després que la formació abandonés Canviem Mollet. Però, quan s’havia de fer la votació, 14 regidors van marxar de la sala i van deixar constància que no volien votar aquesta qüestió.

Finalment, amb els vots favorables de Podem i l’abstenció del PSC es va aprovar la constitució d’aquesta nova formació però de manera temporal, ja que encara s’ha de revisar jurídicament el cas per saber si seria possible que Podem sigui un grup municipal o els seus membres haurien de passar a ser regidors no adscrits. De fet, serà la Junta Electoral Central qui prendrà aquesta decisió.

Pel que fa al moment en què la majoria dels grups municipals van decidir marxar de la sala, des de Podem van considerar aquesta actuació com a “surrealista”. Però segons el partit, “el moment més trist de la nit va arribar amb la intervenció de la portaveu de Canviem, Marina Escribano, la qual va dir que Podem Mollet no s’havia presentat a les eleccions municipals del 2015”.

En aquest sentit, des de Canviem van esclarir que “és cert que Canviem és una confluència política fruit de l’acord entre les organitzacions locals de Podem, ICV i EUiA per presentar-se a les eleccions del 2015”. Però la formació va afegir que “és important entendre que aquest acord polític no té entitat jurídica ni es va registrar cap partit ni coalició amb aquest nom”.

Precisament aquest fet s’està estudiant des de la Junta Electoral Central per determinar si els regidors de Podem haurien de passar a ser regidors no adscrits.

Segons van explicar els regidors de Canviem, aquesta “inseguretat jurídica” va propiciar que optessin per no participar en la votació que havia d’aprovar la constitució de Podem Mollet com a grup municipal. “No volíem formar part d’una votació que implicava despesa de diners públics i que pot comportar contravenir greument la legalitat”, van especificar.