Imatge de la persona desatesa per la policia, a terra. Foto: CUP Granollers

Dilluns 1 de març, tal com havia promès l’alcalde Josep Mayoral en el darrer Ple municipal, el cap de la Policia Local i el regidor de Seguretat de Granollers van comparèixer en la comissió informativa de l’Ajuntament per donar explicacions sobre l’actuació de dos agents el darrer 16 de febrer. Un ciutadà va enregistrar amb el seu telèfon mòbil com els policies deixaven desatès i a terra un home amb signes d’embriaguesa. “No es pot deixar escombraries al mig del carrer”, va dir un dels agents a l’home.

Mayoral va demanar un informe al cos local de policia al qual només ha tingut accés el mateix alcalde i del que poc se’n sap. “L’informe serà compartit en el si de la comissió informativa del pròxim dilluns”, afirmava el consistori l’endemà del Ple. Amb tot, a la comissió i segons ha explicat Pau Llobet d’ERC en declaracions a Línia Vallès, els partits polítics de l’oposició no van tenir accés al document. “El cap de la policia va respondre que l’home havia estat denunciat prèviament per amenaces”, ha assenyalat el republicà. En aquest sentit, el cap va explicar que el vídeo només deixava veure una part de l’escena. Segons la seva versió, els agents van preguntar a l’home si volia ajuda i aquest la va rebutjar. A més, la víctima també va declinar l’atenció del SEM.

“Considerem l’actuació poc ètica, però entenem que la policia va actuar d’acord amb els protocols i som molt conscients de les dificultats de les tasques d’ordre”, ha afirmat Llobet. Així, també ha reclamat que s’impulsi un grup de treball, amb tots els partits, per estudiar els protocols policials. El mateix Ajuntament va anunciar el 24 de febrer que havia encarregat la redacció d’un protocol específic.

“Hem de veure si demanen el document; com més ulls mirant, millor”, afegeix Llobet per acabar dient que sospita que el tema quedarà en no res. “Ja veurem si es convoca la comissió”.