Detall d’uns cartells de la PAH demanant “Stop desnonaments”. Foto: ACN

Victòria social a última hora. Finalment, ahir a la tarda la PAH de Mollet anunciava que havien aconseguit que se suspengués el desnonament previst per a avui d’una família molletana amb tres menors a càrrec, entre els quals una nena que té un 40% de discapacitat i que “necessita una màquina de respiració assistida a la nit”.

“Amb la suspensió del desnonament d’avui, ara la família comença una nova etapa de negociació amb Divarian –gestora del fons voltor Cerberus– que esperem que duri el mínim possible i acabar així amb la seva angoixa”, expliquen des de la PAH a Línia Vallès.

Aquesta família molletana porta ocupant el pis d’on avui la volien desnonar des del 2017, quan els pares van quedar-se sense feina i van decidir deixar el seu anterior habitatge, ja que era d’un petit tenidor i no el volien “perjudicar amb els impagaments”. És per això que, “fruit de la desesperació”, la família va decidir ocupar un habitatge d’un fons voltor. Ara, però, havien rebut una ordre de desallotjament que finalment es va poder suspendre in extremis.

La PAH assegura que, amb aquesta acció, Divarian estava incomplint l’últim decret llei 17/2019, segons el qual si una família està en situació d’ocupació i vulnerabilitat i alhora pot acreditar que ha estat vivint a l’habitatge sis mesos abans del juny del 2019, el fons està obligat a fer-li una oferta de lloguer social abans de desallotjar-la.

Amb tot, des de la PAH lamenten “la manca d’humanitat” que tenen “aquests especuladors” que pretenien deixar sense casa aquesta família, amb una nena amb problemes respiratoris. “No permetrem que expulsin i especulin amb la vida dels veïns de Mollet”, conclouen des de la PAH.