Els alcaldes de Sant Fost, Badalona i Mollet. Foto: Ajuntament

L’alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Sanmartí; l’alcalde de Badalona, Álex Pastor i l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, es van reunir dimecres per parlar sobre una de les reivindicacions històriques del poble: el desviament de la carretera B-500 del centre urbà. L’acte va tenir lloc a l’Ajuntament, on també van assistir la Comissió Santfostenca pel Desviament de la B-500 i la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona.

CRIDA A LA GENERALITAT
A la trobada es va constatar el paper estratègic de la B-500 en la xarxa de comunicacions que enllaça el Barcelonès, el Maresme i el Vallès. Aquesta via actualment és insuficient i insegura, segons els participants de la reunió. Els representats municipals van coincidir a remarcar la vigència dels successius acords, aconseguits en seu parlamentària, que reconeixen la necessitat de desviar el trànsit de la carretera Badalona-Mollet (B-500) fora del centre urbà del municipi de Sant Fost.

A més, reclamen al Govern de la Generalitat que redacti la proposta tècnica del que haurà de ser la ronda exterior que alliberi Sant Fost de l’actual traçat que parteix el poble pel bell mig i que haurà d’oferir als usuaris de la B-500 un recorregut més àgil i segur.

Els alcaldes també van remarcar que aquest traçat, tot i la seva condició de desviament o ronda provisional, haurà de ser respectuós amb el medi natural i garantir el mínim impacte ambiental.