El Calderí, la zona on es vol fer un barri amb 853 pisos. Foto: Twitter (@SOS_Elcalderi)

La pressió popular contra el pla de construcció del Calderí (que ja està aprovat per Territori però congelat a l’espera d’uns informes) segueix creixent. De fet, la CUP de Mollet ha presentat aquesta setmana un recurs de reposició perquè es revisi l’actuació de l’Ajuntament. “Volem aconseguir una moratòria i entrar el pla del Calderí dins del debat públic i del POUM de la ciutat perquè deixi de ser una acció del consistori feta per la porta del darrere”, detalla el portaveu de la CUP i de la plataforma Salvem El Calderí, Txus Carrasco, a Línia Vallès.

A més, des de la CUP molletana han enviat una carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que alhora és la presidenta del Consorci de la Zona Franca, organisme que té en propietat gran part dels terrenys de la zona agrícola del Calderí on es vol construir el nou gran barri de Mollet. A la missiva, els cupaires demanen a Colau que es faci càrrec “d’aquest atemptat contra l’ecologia” i s’impliqui per salvar-lo. “Pot triar entre ser part de la solució o del problema. La destrucció d’aquest espai natural serà totalment inviable sense la complicitat del Consorci de la Zona Franca”, conclou la carta.

D’altra banda, la mateixa formació política ha remarcat que Mollet Impulsa (la gestora dels espais municipals de Mollet) vol vendre el terreny que ocupa el Camp de Futbol Municipal de la Zona Sud (que va reformar-se l’any passat amb un cost de 300.000 euros) perquè compta a construir-ne un de nou al futur barri del Calderí que substitueixi l’actual. “Aleshores per què van malgastar els recursos públics per arreglar-lo fa un any?”, es pregunten des de la CUP.