Mollet-Sant Fost. Foto: Aj. de Mollet

Els passos a nivell de l’estació de Mollet-Sant Fost, es queden. La pressió de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, juntament amb els alcaldes de Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei, ha tingut efecte. Adif i Renfe s’han compromès a mantenir el creuament de vies tal com diverses associacions per la defensa de les persones amb diversitat funcional havien exigit.

El divendres 19 de març, les entitats espanyoles del transport anunciaven que els trens reduiran la velocitat de marxa abans d’arribar a l’estació per minvar les possibilitats d’atropellament. D’aquesta manera es preveu que el risc dels usuaris en creuar les vies passi d’alt a moderat. Alhora aquesta mesura permet complir el Reial Decret 929/2020 de Seguretat Operacional i Interoperabilitat Ferroviàries que obligava a l’extinció dels passos a nivell.

Des de les tres alcaldies implicades s’ha valorat positivament la decisió de Renfe i Adif, i Mornàs ha agraït “la rapidesa de la solució”. Així mateix el socialista ha explica que la mesura adoptada ha de ser “provisional”, ja que és necessària “la remodelació i accessibilitat de l’estació de manera urgent”.