La Generalitat ha portat a la Fiscalia el joc. Foto: Twitter (@egolastres)

L’empresa de jocs de taula amb seu a Santa Perpètua, SD Games, ha sortit en defensa del seu polèmic joc Que no se te caiga el jabón després d’una onada de crítiques pel seu contingut. La setmana passada un usuari de Twitter va denunciar que el joc, que està ambientat en una presó i té com a principal objectiu que no et caigui una pastilla de sabó per no ser violat en mans de la resta d’interns, té contingut homòfob.

Algunes cartes del joc mostren escenes com un home enduent-se’n un altre per violar-lo a les dutxes, una caricatura d’un intern homosexual que llença el sabó intencionadament o un pres sotmès com a “meuca” d’un altre. Aquest humor negre va dur al Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat a portar a la Fiscalia de delictes d’odi l’obra d’SD Games per homofòbia. En aquest sentit, des del Govern asseguren tenir “tolerància zero amb l’homofòbia”.

Per la seva part, la companyia assegura que rebutja i condemna “l’homofòbia, el racisme, l’antisemitisme i qualsevol altra conducta discriminatòria”. Segons els creadors, l’objectiu del joc és “posar en relleu, amb un contingut satíric i carregat d’humor negre, els greus problemes que actualment hi ha a les presons”. L’empresa posa d’exemple l’accés a drogues, l’ús d’armes i les violacions.

D’altra banda, des de la companyia s’escuden en l’article 20 de la Constitució Espanyola, ja que com que es tracta d’una producció artística es defensa “la lliure difusió i absència de censura”. Tanmateix, accepten que hi hagi persones que puguin considerar “de mal gust” l’humor emprat. També expliquen que es posen “a disposició de les autoritats judicials i administratives” per esvair qualsevol dubte.