L’espai agrícola del Calderí que es pretén urbanitzar. Foto: Salvem El Calderí

El futur del Calderí sembla que serà el totxo. La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità (òrgan que depèn del departament de Territori) va aprovar divendres passat la modificació puntual del POUM molletà que ha de permetre crear un macrobarri a la zona del Calderí.

Tot i això, aquesta modificació del POUM encara no es podrà executar fins que l’Ajuntament de la ciutat no presenti les especificacions que ha requerit Territori perquè el pla entri en vigor.

Cal recordar que el projecte d’urbanitzar el Calderí ha generat molt rebuig a la ciutat. Tant alguns partits polítics de l’oposició (Mollet en Comú i ERC) com diversos moviments locals estan lluitant per protegir aquest terreny, que és l’últim espai agrícola de la ciutat. En la mateixa línia, ha nascut la plataforma Salvem El Calderí, que té com a objectiu defensar “cada pam de terra, de cada racó dels nostres pobles i ciutats, del nostre Vallès, que no volem veure convertit en asfalt i ciment”. Sota el lema “Plantem-nos”, l’entitat ha engegat una recollida de signatures al portal Change.org. Més de 700 veïns ja s’han adherit a aquesta petició, que condemna la decisió que ha pres l’Ajuntament “de canviar la natura pel ciment i aniquilar un espai del patrimoni molletà”.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Santa Perpètua reclamava fa dies una sèrie d’informes per determinar si el Calderí és zona inundable i per saber com l’afectaria en termes de mobilitat la construcció d’un nou barri a Mollet, demanant que s’aturés la tramitació.