Un dels actes del dissabte festiu. Foto: Twitter (@polllastre)

“Hi havia ganes de gaudir de la cultura a Santa Perpètua”. D’aquesta manera resumia el regidor de Cultura, Marçal Solà, els quatre dies de Festa Major que Santa Perpètua va viure entre els dies 4 i 7 d’aquest mes. Solà va remarcar que tothom va complir les mesures de seguretat, tot i que va dir que espera que l’any que ve no s’hagi de repetir aquest format, perquè voldrà dir que l’emergència sanitària ja ha desaparegut.

Com toca, el Castell de Focs va posar punt final als dies de celebració, tot i que enguany els focs artificials es tiraven de forma simultània des del parc Central i des de la plaça de la República. La celebració, doncs, ha estat atípica, sense l’ambient de festa habitual als carrers i les places, però amb una bona assistència a totes les activitats programades als patis de les escoles.

Humor (amb figures contrastades com Valeria Ros i la Nit de monòlegs, que va tenir una gran acceptació entre el públic), música (els concerts de la Moguda Escènica, que s’haurien d’haver fet el passat mes de juliol, van reprogramar-se i fer-se durant la Festa Major), concursos i cultura popular han estat, com cada any, els ingredients d’una celebració marcada, com tots els aspectes de la vida, pel coronavirus, tot i que la pluja va reclamar la seva part de protagonisme i va obligar a reprogramar alguns actes.

La celebració, doncs, queda aparcada fins a l’any que ve.