El Dia Mundial de l’ELA és el 21 de juny. Foto: Fundació Miquel Valls

Divendres passat, dos dies abans que se celebrés el Dia Mundial de l’ELA (esclerosi lateral amiotròfica), els regidors i els treballadors de l’Ajuntament de Santa Perpètua van tornar a sumar-se a la campanya solidària Fes un gest per l’ELA, organitzada per la Fundació Miquel Valls, l’organització catalana de referència en l’atenció als malalts i l’acompanyament als seus familiars.

L’alcaldessa, Isabel García, els seus companys de Santa Perpètua en Comú i la resta de representants polítics van fer-se una foto fent el gest de la lletra ela amb la mà dreta, el símbol universal mitjançant el qual es visibilitza aquesta malaltia. De forma complementària, la font del passeig de la Florida es va il·luminar de verd, color que representa aquesta malaltia, durant tot el diumenge passat, 21 de juny, Dia Mundial de l’ELA.

SENSE CURA
L’esclerosi lateral amiotròfica (coneguda també com a malaltia de Lou Gehrig) és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, el tronc encefàlic i la medul·la espinal, les cèl·lules que serveixen de transmissió de les ordres de moviments voluntaris entre el cervell i els músculs.

Actualment no té cura i tampoc hi ha cap tractament que faci que els seus símptomes remetin. Una de les línies en les qual s’està investigant és comprendre els mecanismes que desencadenen que certes neurones motores degenerin en la malaltia i en trobar tractaments que serveixin per detenir el procés de mort cel·lular.