Les donacions no es faran com en els anys anteriors. Foto: Arxiu

Com cada any, cap a mitjans de novembre, el Banc dels Aliments impulsa el Gran Recapte, una acció solidària massiva arreu del país que vol ajudar a cobrir les necessitats de les persones amb menys recursos. Malgrat la pandèmia, enguany el Gran Recapte no fallarà a la seva cita, tot i que no veurem les enormes caixes a les portes i a l’interior dels supermercats: aquest any serà 100% virtual.

En el cas de Santa Perpètua, per exemple, hi participaran els supermercats Bon Preu, Esclat, Lidl i Mercadona que hi ha al poble. Des de dilluns (tot i que es preveu que la immensa majoria de donacions es faran entre divendres i dissabte) és possible fer les donacions econòmiques a la caixa del supermercat a través del Codi Gran Recapte. En aquests establiments hi haurà voluntaris de l’entitat organitzadora que ajudaran qui ho necessiti.

Igualment, com han explicat dirigents del Banc dels Aliments a la comarca, a través del web granrecapteonline.com també es poden fer donacions (de l’import que es vulgui) sense haver de sortir de casa.

12A EDICIÓ
La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, va dir durant la presentació d’aquesta 12a edició del Gran Recapte que aquest 2020 és “més necessari que mai”.

L’any passat, en el format habitual, es van superar les 4.000 tones d’aliments al conjunt del país. Aquesta quantitat va servir per ajudar prop de 200.000 persones de tot Catalunya.