Una imatge dels terrenys ocupats. Foto: Aj. de la Llagosta

A finals de la setmana passada l’Ajuntament de la Llagosta va anunciar que havia aturat l’ocupació il·legal d’uns terrenys a la zona de la Chopera, molt a prop del peatge de la C-33. A més, el consistori ha sancionat els responsables d’aquest fet, considerat un delicte mediambiental, i que podria fins i tot comportar penes de presó.

L’episodi va començar dimarts passat, quan agents de la Policia Local van comprovar que en aquesta zona s’havien fet moviments de terra amb una màquina excavadora i que també s’havien fet diferents divisions de parcel·les.

Tot seguit, els policies van obrir diligències per aquests fets, identificant les persones que hi havia en aquesta zona, que asseguraven que eren els propietaris de les parcel·les, que s’havien de destinar a horts.

Tres dies més tard, divendres passat, operaris de la Brigada Municipal d’Obres i de l’empresa SERSA, encarregada de la neteja viària dels carrers de la vila, van retirar tot el material que s’havia instal·lat en aquests terrenys i la van precintar.

El govern municipal ha reforçat la seguretat de la zona amb la instal·lació de barreres (per evitar que hi puguin accedir vehicles) i està estudiant altres mesures de protecció d’aquest espai natural.