La concentració de dilluns passat a Mollet. Foto: Twitter (@AlertaSolidaria)

L’Audiència Nacional va citar a declarar, dilluns passat, tres vallesans més en el marc de l’operació Judes, posada en marxa l’any passat i que investiga persones vinculades a diferents Comitès de Defensa de la República (CDR). En total, la justícia espanyola ha citat nou persones a declarar dimarts que ve de forma telemàtica, des dels jutjats de Mollet i Sabadell, acusats de terrorisme.

Un dels nou encausats és veí de Montmeló, mentre que dos més són de Mollet, i hauran de declarar per haver participat en les mobilitzacions posteriors a la sentència del judici de l’1 d’octubre. De fet, dos vallesans més, el molletà Germinal Tomàs i el santfostenc Alexis Codina, ja van estar tres mesos a la presó a finals del 2019.

“INDEFENSIÓ JURÍDICA”
El portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, va denunciar a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que les defenses no havien tingut accés als escrits de la fiscalia i va remarcar que, si res no canvia, dimarts que ve, quan hagin de tornar a declarar, es trobaran de nou “en una situació d’indefensió jurídica”.

CONCENTRACIÓ A MOLLET
Poques hores després de conèixer-se aquestes noves citacions, Alerta Solidària va convocar protestes a diferents ciutats del país en defensa dels investigats. Una d’aquestes va ser a les portes de l’Ajuntament de Mollet.